Liderul PSD, Victor Ponta, a declarat miercuri ca a fost mandatat de colegii social-democrati sa avanseze cat mai rapid ideea unei opozitii unite, pe o perioada de timp de 7-8 ani, astfel incat populatia sa stie ca exista o alternativa. "Liberalii si conservatorii vor reprezenta latura de centru-dreapta si noi pe cea de centru-stanga", a adaugat Ponta.

El a calificat drept bune discutiile de cristalizare din punct de vedere ideologic dintre PNL si PC pentru partea de centru-dreapta a opozitiei unite.

Victor Ponta a spus ca este nevoie de o agenda politica comuna, iar mandatul sau este de a discuta orice fel de forma de colaborare inclusiv o alianta juridica cu pastrarea identitatii fiecarei formatiuni politice.

Intrebat daca aceasta alianta PSD-PNL ar trebui inregistrata la tribunal, Ponta a raspuns: "Nu cred ca va fi bine sa tot anuntam la presa, dar discutiile cu PNL privesc orice forma necesara de colaborare, inclusiv o alianta juridica, in care PNL si PC vor reprezenta ideologia de centru-dreapta, iar PSD va reprezenta ideologia de centru-stanga".

Membrii BPC al PNL au votat, miercuri, in unanimitate, propunerea presedintelui Crin Antonescu privind incheierea unei aliante politice cu Partidul Conservator.