Presedintele de onoare al Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei, Cristian Diaconescu, a fost desemnat, marti, in sedinta Comitetului National Executiv al UNPR, candidatul partidului la Presedintia Romaniei, informeaza Agerpres.

Potrivit presedintelui UNPR, Marian Sarbu, Comitetul National Executiv al partidului a adoptat, in unanimitate, o rezolutie prin care Cristian Diaconescu este desemnat candidatul partidului la functia de presedinte al Romaniei, iar Neculai Ontanu - candidatul la Primaria Generala a Capitalei.

Marian Sarbu a precizat ca in acest moment, din punctul de vedere al partidului, Cristian Diaconescu este rezultatul votului unanim din teritoriu, iar UNPR il va sustine fara niciun fel de rezerva.

"Il consideram un candidat care poate sa castige alegerile din 2014. Diaconescu e extrem de bine pozitionat pentru aceasta competitie. O consideram o competitie onesta, pentru ca el insusi e un om onest si are toate calitatile necesare indeplinirii unui astfel de mandat. Poate prezerva onorabilitatea institutiilor statului, are capacitatea, vocatia internationala de a discuta cu liderii lumii. Are capacitatea de a vorbi pe intelesul tuturor, pentru ca participa la dialogul politic si social de foarte mult timp si, in afara de asta, e un om de stanga, cu vocatie sociala si credem ca poate sa indeplineasca extrem de bine acest mandat, inclusiv pentru omul obisnuit, care nu stie intotdeauna tot ce se intampla la Bruxelles sau Washington. Poate explica omului obisnuit cum e influentata viata lui prin deciziile de la Washington, Bruxelles, Bucuresti", a explicat Sarbu alegerea progresistilor.

El a adaugat ca UNPR nu va nominaliza candidati pentru functii acolo unde, din sondaje, va rezulta ca partidul nu are sanse. "UNPR e un partid predictibil. Noi nu facem politica de conjunctura, cu doua zile inainte de alegeri si, doar de dragul de a avea un candidat, sa punem acolo un candidat. Si nu ne referim doar la Presedintie", a completat liderul progresist.