Prioritatea opozitiei este realizarea unei aliante politice oficiale, care sa fie inregistrata la tribunal pana la 31 ianuarie 2011, a declarat, luni, presedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, dupa o intalnire cu liderii PSD si cei ai PNL. La randul sau, liderul liberal Crin Antonescu spune ca, din punctul sau de vedere, este esential ca in anul urmator opozitia sa se poata transforma in majoritate, potrivit Agerpres.

  • "Opozitia trebuie sa devina o alternativa serioasa si responsabila la actuala Putere. Eu m-am saturat de motiuni de cenzura in care nu mai crede nimeni. M-am saturat, in egala masura, de proteste simbolice, de vehementa la televizor si capete plecate in Parlament. M-am saturat de rivalitatile din interiorul Opozitiei. Daca nu vrea sa se compromita definitiv, Opozitia trebuie sa se uneasca, trebuie sa propuna un proiect politic coerent si credibil. (...) Este esential ca, pana la 31 ianuarie 2011, sa se realizeze o Alianta Social Liberala, inregistrata la tribunal. Ideal ar fi ca aceasta Alianta sa fie compusa din PSD, PNL si PC, insa, daca PSD nu se decide in acest sens, cred si in solutia PNL-PC", a afirmat Dan Voiculescu.
  • Liderul fondator al PC a reamintit ca el a propus in mod public, inca din ianuarie acest an, realizarea unitatii opozitiei in cadrul unei Aliante Social Liberale: "Un an intreg ne-am jucat de-a coalizarea Opozitiei. Ne-am intalnit pentru a ne tatona, pentru a da semnale, pe care, in definitiv, nimeni nu le mai ia in seama. Este un joc sinucigas din care eu nu mai pot face parte".
  • La randul sau, Crin Antonescu este de parere ca "Esential in acest proiect este sa construim sau sa reconstruim o majoritate solida. (...) Am avut momente importante in care am actionat conjugat, nu a existat nicio actiune importanta a actualei puteri care sa nu fie sanctionata de catre noi ca opozitie, pana la urma, insa, aritmetica nu ne-a ajuns. Esential este ca acesta opozitie sa se poata transforma in cursul anului viitor in majoritate''.
  • Crin Antonescu a mai precizat ca propunerea senatorului Dan Voiculescu porneste din convingerea ca e nevoie de o opozitie unita si mai ales ''de o opozitie capabila foarte rapid sa se transforme in majoritate''.