UPDATE: Motiunea de cenzura privind salarizarea bugetarilor in 2011 - ''Legea privind salarizarea in anul 2011 - ultima teapa trasa romanilor de guvernarea Basescu-Udrea-Boc" a fost respinsa luni de parlamentari. Motiunea a intrunit doar 190 de voturi "pentru", fata de cele 236 necesare. Joi dimineata urmeaza sa fie dezbatuta si supusa la vot in Parlament si motiunea de cenzura privind Legea-cadru a salarizarii bugetarilor.

Votul a fost unul secret, cu bile. 411 senatori si deputati au fost prezenti in sala in momentul supunerii la vot a motiunii de cenzura, insa totalul voturilor exprimate a fost de 193 (dintre care 190 in favoarea motiunii de cenzura, unul impotriva si doua anulate).

Pentru a fi adoptata si pentru ca Guvernul sa fie demis, motiunea de cenzura trebuia sa intruneasca 236 de voturi 'pentru'. Reprezentantii coalitiei de guvernamant nu si-au exprimat votul asupra motiunii de cenzura, desi au fost prezenti in sala.

Legea salarizarii personalului bugetar pe 2011, asupra careia Executivul si-a asumat raspunderea in fata Parlamentului, este considerata adoptata in urma respingerii motiunii de cenzura si urmeaza sa intre in vigoare incepand cu 1 ianuarie 2011. Opozitia a anuntat insa ca va ataca actul normativ la Curtea Constitutionala.