Presedintele PSD Victor Ponta a declarat miercuri dimineata ca social-democratii, impreuna cu liberalii si conservatorii, vor depune doua motiuni de cenzura pe marginea celor doua legi ale salarizarii pentru care Guvernul si-a asumat raspunderea in Parlament - legea salarizarii pe 2011 a bugetarilor si legea-cadru privind salarizarea unitara.

"In privinta legilor salarizarii, pe amandoua le vom ataca prin motiuni de cenzura. Astazi va fi depusa motiunea pe Legea salarizarii pe 2011, iar maine sau vineri va fi depusa motiunea pentru Legea-cadru", a anuntat Ponta.

Intrebat despre sansele de reusita, Ponta a spus ca "nu-si face iluzii".

"Intentia noastra este de a demasca aceste minciuni grosolane ale Guvernului Boc - aceea ca taierile cu 25% sunt valabile pana la 31 decembrie, ori in realitate Guvernul Boc a incercat prin acea smecherie de ieri (n.r. - asumarea raspunderii) sa legalizeze, sa permanentizeze aceasta taiere. La fel si cu cresterea de 15% de anul viitor", a mai declarat presedintele PSD.

UPDATE - Motiunea pe Legea salarizarii in 2011 a fost depusa

Viceliderul grupului parlamentar al PNL de la Camera Deputatilor, Eugen Nicolaescu, a anuntat, miercuri, ca opozitia a depus la secretariatele generale ale Camerei Deputatilor si Senatului motiunea de cenzura pe Legea salarizarii in 2011.

"Am depus deja la secretariatul general al Camerei Deputatilor si Senatului, in speta la presedintii celor doua camere, motiunea de cenzura intitulata "Legea privind salarizarea in anul 2011 - ultima teapa trasa romanilor de guvernarea Basescu-Udrea-Boc"", a spus Nicolaescu, potrivit Agerpres.

Potrivit deputatului liberal, motiunea este semnata de 209 parlamentari, deputati si senatori, 74 de la PNL, 135 de la PSD.

El a explicat ca la aceasta motiune PNL este initiator, iar PSD coinitiator, urmand ca la a doua motiune, cea pe legea cadru a salarizarii unitare, PSD sa fie initiator, iar PNL coinitiator.

Nicolaescu a mai spus ca motiunea deja depusa este programata pentru a fi citita joi la ora zece, urmand ca luni sa fie citita si dezbatuta.

Liderul grupului parlamentar al PSD+PC de la Camera Deputatilor, Mircea Dusa, anuntase anterior ca cele doua motiuni sunt in lucru. "De indata ce textele vor fi finalizate si vom obtine un acord al grupurilor parlamentare asupra lor, le vom depune (...) speram ca in cursul zilei de azi sau cel tarziu maine", a spus Dusa.

Guvernul si-a asumat marti in Parlament raspunderea pe Legea-cadru privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice, precum si pe cea privind salarizarea in 2011 a acestei categorii de personal, prin care salariile de baza vor fi majorate anul viitor cu 15%, iar salariul minim brut va creste de la 600 la 670 de lei. Premierul Emil Boc a declarat ca efectele sacrifciilor financiare facute in ultimii doi ani se vor vedea incepand cu anul viitor, cand Romania va inregistra crestere economica.