Presedintele Traian Basescu a trimis, luni, Parlamentului cererea de reexaminare asupra Legii pentru modificarea art. 64 din Legea educatiei fizice si sportului nr. 69/2000, transmite Agerpres.

Motivul invocat in cererea de reexaminare este acela ca, prin suplimentarea cu 50% din valoarea indemnizatiei cuvenite sportivilor de performanta si pentru urmatoarele medalii de argint obtinute la jocurile olimpice, renta viagera, care se acorda numai dupa retragerea sportivilor din activitate, devine mai mare decat indemnizatiile acordate sportivilor, pe perioada in care sunt in activitate. Acest fapt este in detrimentul sportivilor aflati in activitate, incurajandu-i sa se retraga.

Potrivit cererii de reexaminare, coroborand aspectele mentionate cu scaderea continua din ultima perioada a resurselor bugetare destinate sportului se observa ca este descurajata performanta sportiva a generatiilor viitoare, investindu-se mai mult in trecut decat in viitor.

"Avand in vedere aspectele enuntate, consideram ca adoptarea legii in aceasta forma nu este oportuna. De aceea, va solicitam reexaminarea Legii trimise spre promulgare, tinand cont de motivele invocate", se mentioneaza in cererea de reexaminare trimisa Parlamentului de presedintele Basescu.