Presedintele PNL Crin Antonescu a afirmat, luni, ca opozitia nu-si permite sa piarda functia de presedinte al Senatului, dar s-a abtinut de la comentarii privitoare la situatia lui Mircea Geoana in PSD, scrie Agerpres.

"Stiu ca s-a vehiculat ipoteza (...) privitoare la Mircea Geoana si decizia conducerii partidului legata de pozitia lui Mircea Geoana de presedinte al Senatului. Asta s-ar putea sa ne intereseze si pe noi, dar deocamdata nu avem elemente. Nu pozitia de presedinte al Senatului sa ne intereseze, ci riscul ca aceasta pozitie - singura din sistemul de putere actual pe care cineva din opozitie o detine - sa fie pierduta. Eu cred ca nu ne putem permite acest risc", a afirmat Antonescu la finalul sedintei Biroului Politic Central al partidului.

Intrebat ce i-ar sfatui pe social-democrati sa faca in cazul Mircea Geoana, Antonescu a spus ca nu-si permite sa le dea acestora sfaturi.

"Nu cred ca sunt cel mai bun sfetnic pentru social-democrati. Presupun ca domnul presedinte Ion Iliescu, care uneori are atat de multe sfaturi de dat incat le mai revarsa si peste gardul PSD, isi concentreaza grosul sfaturilor inauntru, totusi. Nu de sfatuitori (...) duc lipsa tovarasii sai din PSD. Nu am nicio calitate si nu e problema noastra sa intervenim intr-o chestiune interna a PSD. Pe de alta parte, opozitia nu trebuie cu niciun chip sa piarda locul de presedinte al Senatului. Am vazut si in declaratiile domnilor Ponta, Dragnea, Iliescu, Nastase ca sunt cat se poate de constienti de asta si nu e nevoie sa-i sfatuim noi. Altfel, sfaturi d-astea impaciutoriste stiti ca nu dau ca ma enerveaza si pe mine cand mi le dau altii. E o problema serioasa, dar e problema PSD", a sustinut Crin Antonescu.

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a fost suspendat sase luni din PSD, a decis luni Biroul Permanent National, a declarat purtatorul de cuvant al formatiunii, Radu Moldovan.