Mircea Geoana a fost suspendat din partid pe o perioada de sase luni, dar are in continuare sprijinul PSD pentru functia de presedinte al Senatului, a declarat purtatorul de cuvant al social-democratilor, Radu Moldovan. In perioada urmatoare dl Geoana va avea ocazia sa ne demonstreze ca vrea sa ramana membru al PSD, a comentat liderul social-democratilor, Victor Ponta.

Geoana, Iliescu si Ponta, in 2008Foto: Agerpres

In urma acestei sanctiuni, Mircea Geoana nu poate participa la actiuni ale PSD si nu poate vorbi in numele partidului timp de 6 luni.

"Nu se pune problema plecarii din partid a dl Geoana, din declaratiile acestuia, si cred ca ar face o greseala" daca ar lua o astfel de decizie, a comentat Radu Moldovan, intrebat daca este posibila o demisie a lui Geoana din PSD.

Ponta: E un semnal foarte clar pe care recunosc ca imi doresc ca dl. Geoana sa-l inteleaga

"Sunt convins ca in perioada urmatoare dl Geoana va avea ocazia sa ne demonstreze ca vrea sa ramana membru al PSD. Daca va face altfel, responsabilitatea ii apartine", a comentat Ponta, la finalul reuniunii Biroului Permanent National.

De notat ca Victor Ponta nu a dorit sa spuna explicit in ce consta sanctiunea acordata lui Geoana, precizand ca este vorba de un avertisment, iar mai multe amanunte vor fi oferite intr-un comunicat de presa. Ulterior, detaliile legate de aceasta decizie au fost oferite de purtatorul de cuvant al partidului.

Ponta a caracterizat drept "subiect artificial" discutia generata de o declaratie a fostului lider al PSD, care a sustinut ca, in campania pentru alegerile prezidentiale din 2009, Ponta l-ar fi sfatuit pe Geoana sa minta in legatura cu vizita la Sorin Ovidiu Vintu si sa spuna ca a fost acasa cu sotia sa, Mihaela.

"Pentru mine subiectul e inchis, (avertismentul, n.r.) este un semnal foarte clar pe care recunosc ca imi doresc ca dl. Geoana sa-l inteleaga", a mai spus Victor Ponta.

Avertismentul BPN a fost decis in absenta lui Mircea Geoana, care a parasit sedinta in jurul orei 11,45.