Victor Ponta trebuie sa raspunda in fata unei Comisii parlamentare de ancheta "pentru actiunile politice de la nivelul Parlamentului European, impotriva aderarii Romaniei la spatiul Schengen", afirma, intr-un comunicat remis HotNews.ro, vicepresedintele PDL Raluca Turcan. "Voi solicita PDL sa infiinteze de urgenta o Comisie de ancheta pentru ca atacurile impotriva intereselor Romaniei sa fie sanctionate", adauga liderul PDL, care, in urma cu doua zile, a sustinut ca ar exista dovezi potrivit carora liderul PSD, Victor Ponta, ar fi facut demersuri la nivelul Parlamentului European pentru ca aderarea Romaniei la spatiul Schengen sa fie amanata.

  • "Exista dovezi - in relatarile de la Bruxelles si in urma intalnirilor politice din PE - ca Victor Ponta a facut demersuri la nivelul Parlamentului European pentru a fi amanata aderarea Romaniei la spatiul Schengen. Amintesc ca liderul PSD a declarat ca, daca se dovedeste ca s-a opus aderarii Romaniei la spatiul Schengen, isi da demisia din Parlament. Presedintele PSD trebuie sa renunte la mandatul de parlamentar, iar daca nu face acest lucru, PSD trebuie sa-l oblige sa-si dea demisia", sustinea Raluca Turcan in comunicatul dat publicitatii in urma cu doua zile.
  • "Actiunile politice impotriva Romaniei din partea unui lider politic roman au consecinte politice si diplomatice la Bruxelles si este obligatoriu ca liderul PSD sa dea explicatii institutionale. In conditiile in care Romania trebuie totusi sa promoveze interese nationale in capitala UE, actiunile presedintelui PSD au servit exact politicienilor straini care critica Romania. De altfel, declaratiile lui Victor Ponta de la Bruxelles au produs surprindere chiar la nivelul oficialilor europeni, pentru ca niciun politician, indiferent de conflictul Opozitie-Putere din tara, nu a facut pana acum lobby politic impotriva propriei sale tari", arata Raluca Turcan, in comunicatul remis miercuri.
  • Raluca Turcan mai spune ca "Ideea lui Victor Ponta, conform careia blocand aderarea la spatiul Schengen, face un deserviciu Guvernului si PDL, arata o logica de pitic politic, care ii afunda pe romani in noroi, pentru a se preface ca le plange de mila. Victor Ponta este imatur, iar in PSD sunt suficienti lideri cu capul pe umeri, care ar trebui sa-i atraga atentia presedintelui PSD ca boicotand circulatia libera a romanilor in Europa, face un rau romanilor".
  • "Drumul romanilor in UE nu are culoare politica - nu este al PDL, PNL sau PSD - iar blocarea acestui drum ii afecteaza totodata pe romani, si toate formatiunile politice care ii reprezinta", incheie Raluca Turcan.