Presedintele Senatului, Mircea Geoana, afirma ca in timp ce unii dintre colegii sai de partid doresc sa-i restrictioneze libertatea de exprimare, el nu se va opri din a spune adevarul despre situatia PSD.

Mircea Geoana-un an de la alegeriFoto: mirceageoana.ro

"In timp ce unii vor continua sa spuna minciuni despre mine, eu nu ma voi opri din a spune adevarul despre situatia partidului", accentueaza Mircea Geoana, intr-un comunicat de presa, citat de Agerpres.

Social-democratul precizeaza ca este si ramane valabil tot ce a afirmat luni pe blogul sau cu privire la ceea ce s-a intamplat inaintea dezbaterii televizate finale de la cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidentiale din 2009.

"Tot ceea ce am afirmat in interviul pe care l-am publicat pe blogul meu a fost, este si va ramane 100% adevarat. Nu am nimic de adaugat sau de retractat. Avand in vedere faptul ca lamuririle pe care le-am oferit tin de evenimente personale, pe care le-am trait direct, nu inteleg de ce unii dintre colegii mei doresc sa-mi restrictioneze libertatea cuvantului si nu pot intelege cum de altii isi permit sa spuna ca ei stiu mai bine decat mine ceea ce mi s-a intamplat personal", spune Mircea Geoana, in comunicatul citat.

Presedintele Senatului face referire la scrisoarea pe care i-au adresat-o marti mai multi colegi de partid - parlamentari, europarlamentari si lideri de organizatii judetene, care i-au adus o serie de reprosuri si l-au acuzat de minciuna.

"Tot ceea ce s-a afirmat in scrisoarea deschisa reprezinta minciuni de la un capat la altul, iar cei care sunt invocati ca luand parte la inventatele intalniri pot nega cu usurinta. De altfel, domnul Turcescu deja a negat informatiile aparute. Imi pare rau ca un numar de colegi, altfel de buna-credinta, au fost tarati intr-o batalie care nu este a lor. Practica de a strange semnaturile unor colegi pe un document pe care nu l-au citit si despre care nu au avut deplina cunostinta nu face onoare initiatorilor demersului si nici principiilor unui partid democratic. Un singur lucru as vrea sa adaug: in timp ce unii vor continua sa spuna minciuni despre mine, eu nu ma voi opri din a spune adevarul despre situatia partidului", puncteaza Mircea Geoana in comunicatul difuzat marti seara.