Grupul parlamentar al UDMR din Camera Deputatilor s-a reunit marti intr-o sedinta neprogramata, pentru a discuta despre indemnizatia pentru mame, nemultumit de forma stabilita de Guvern.

Surse participante la intalnire au precizat ca exista ''o mare problema, pentru ca una s-a decis in Coalitie, si alta s-a stabilit in sedinta de guvern'', informeaza Agerpres.

Plenul Camerei a fost intrerupt marti, la un moment dat, pentru desfasurarea acestei sedinte de grup, membrii Uniunii urmand sa stabileasca modul in care vor actiona in continuare pe acest subiect.

Presedintele executiv al Uniunii Democrate Maghiare din Romania (UDMR), Kelemen Hunor, declara luni, la finalul discutiilor purtate de cativa ministri ai Cabinetului Boc cu grupul parlamentarilor UDMR, ca formatiunea sa doreste mentinerea perioadei de doi ani pentru acordarea indemnizatiei de crestere a copilului si nu va accepta ca noul act normativ ce va fi adoptat de Guvern sa afecteze mamicile aflate deja in concediu maternal.

Premierul Emil Boc a anuntat luni seara masurile adoptate de Guvern in privinta indemnizatiilor de crestere a copiilor: "Pentru cei care au indemnizatia pentru copil in derulare durata concediului ramane de 2 ani iar valoarea ramane aceeasi: minim 600, maxim 3400. Astfel niciun beneficiar actual nu va fi afectat", a subliniat Boc.In schimb, de la anul viitor durata concediului va fi de un an, valoarea indemnizatiei ramane aceeasi, dar se adauga o prima de reintoarcere la munca in valoare de 500 lei pe luna.

Viitoarele mame vor putea sta si in al doilea an in concediu de crestere a copilului, dar fara plata.