Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, marti, pentru Mediafax, ca singurul cu care Mircea Geoana s-a sfatuit, inaintea alegerilor prezidentiale din 2009, a fost Sorin Ovidiu Vintu, iar afirmatiile facute de fostul lider al partidului pe site-ul sau, intr-un material video, sunt "minciuni".

"Din pacate, singura persoana cu care Mircea Geoana s-a sfatuit atunci a fost Sorin Ovidiu Vintu. Cu noi nu a vrut sa vorbeasca, sa ne asculte", a sustinut Ponta, care era atunci purtatorul de cuvant al campaniei prezidentiale a PSD.

Actualul presedinte PSD a mai declarat ca afirmatiile facute marti de Geoana pe blog, despre episodul vizitei la Vintu si reactia staff-ului de campanie sunt "minciuni".

"Singura replica pe care o merita Geoana la ce a spus despre mine este o replica dintr-un film celebru. Ii promit lui Geoana ca, daca nu mai spune minciuni despre mine, nu mai spun adevarul despre el", a declarat Ponta.

Fostul presedinte al PSD Mircea Geoana sustine, intr-o declaratie filmata si postata pe blogul personal in doua parti, ca a fost sfatuit de Victor Ponta, la dezbaterea avuta cu Traian Basescu inaintea ultimului tur al prezidentialelor din 2009, sa spuna ca a fost acasa, la nevasta, in cazul unei intrebari despre vizita facuta la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu.

"Am aflat de aparitia fotografiilor cu cateva minute inainte de a intra in platou. Victor Ponta, care era purtatorul de cuvant al campaniei, mi-a spus: -Daca va intreaba daca ati fost la Vintu, mintiti si spuneti ca ati fost acasa la nevasta.- Am preferat sa spun adevarul. Poate a fost o naivitate, poate o greseala", spune Geoana.

Ponta a declarat luni seara, la Realitatea TV, ca raspuns, ca nu l-a sfatuit niciodata pe Geoana sa minta in legatura cu vizita la Vantu si crede ca nu vom afla in curand adevarul in legatura cu acea vizita nocturna. Mai mult, liderul PSD spune ca Geoana i-a informat atunci ca zvonurile sunt nefondate si ca acea vizita nu a avut loc.

"Nu l-am invatat pe candidatul Geoana sa minta, asa cum nu l-am invatat sa mearga la dl. Vantu. Adevarul probabil ca-l stiu dl. Vantu si dl. Geoana. Eu n-am mari sperante ca-l vom afla de la unul dintre ei. La pranz in acea zi, cand au aparut pozele la HotNews, daca nu ma insel, dl. Geoana ne-a spus ca nu a fost acolo", a declarat Ponta.