Deputatul PDL Sever Voinescu a sustinut vineri, in cadrul unei dezbateri, ca "este o exagerare" sa se considere ca statul nu poate diminua salariile functionarilor, intrucat in practica judiciara acestea au fost asimilate cu dreptul de proprietate, relateaza Agerpres.

Prezent la dezbaterea cu tema "Doctrina populara - sinteza valorilor si principiilor dreptei. Despre fuzionism" organizata de Institutul de Studii Populare si Fundatia Hanns Seidel, Sever Voinescu a afirmat ca in Romania exista o tendinta de a extinde sensul conceptului de proprietate, mai ales in practica judiciara.

"Or, daca ajungem intr-o societate in care consideram ca salariul pe care la un moment dat il poate plati statul functionarilor sai devine automat proprietatea functionarului si, prin urmare, statul nu mai poate umbla la acele salarii, in sensul diminuarilor atunci cand conditiile economice o impun, pentru ca ar insemna sa comita un afront la ideea de proprietate, deja mi se pare o exagerare", a explicat Voinescu.

Potrivit acestuia, din perspectiva curentului conservator pe care il promoveaza in interiorul PDL, "proprietatea se refera anume la acele bunuri care sunt susceptibile sa fie obiect al dreptului de proprietate".

"O sa ajungem azi-maine sa consideram ca in proprietatea noastra se afla oameni sau se afla credite. Sau sa credem ca daca imi pun banii intr-o banca din client ma transform in proprietar, pentru ca o parte din proprietatea mea a intrat in patrimoniul bancii. Sunt numai cateva exemple care duc la absurd un rationament care incepe sa se faca si asupra caruia vreau sa atrag atentia pentru ca mi se pare exagerat", a completat democrat-liberalul.