Judecatoria Sectorului 5 a dat castig de cauza senatorului PSD Olguta Vasilescu, in procesul in care ministrul Dezvoltarii si Turismului, Elena Udrea, a dat-o in judecata pe aceasta, pentru afirmatiile facute in legatura cu arestarea primarului democrat liberal al Craiovei, Antonie Solomon.

Decizia poate fi atacata cu recurs la Tribunalul Bucuresti.

Magistratii Judecatoriei Sectorului 5 au judecat in sedinta secreta, pe 16 noiembrie, procesul in care ministrul Dezvoltarii si Turismului, Elena Udrea, a dat-o in judecata pe Lia Olguta Vasilescu, senator PSD, pentru afirmatiile facute in legatura cu arestarea primarului democrat liberal al Craiovei, Antonie Solomon, relateaza Agerpres.

Elena Udrea si Olguta Vasilescu s-au prezentat la sediul Judecatoriei Sectorului 5 pentru a fi audiate in procesul care se desfasoara numai in prezenta avocatilor celor doua.

La primul termen al procesului, avocatul Elenei Udrea a promis ca, pe 29 iulie, va depune la dosar o documentatie voluminoasa, respectiv declaratii ale senatorului PSD, articole de presa si practica CEDO in materie.

Senatorul social-democrat Lia Olguta Vasilescu a declarat ca era pregatita sa ajunga la CEDO in aceasta cauza.

"Ar fi fost culmea ca un politician sa fi fost condamnat ca a atacat intr-o emisiune un alt politician. Oricum, daca pierdeam in Romania procesul eram pregatita sa ajung la CEDO cu procesul pentru ca politicienii au imunitate pe declaratiile publice, iar eu nu am facut altceva decat sa spun ca au fost niste zvonuri pe care ea, ca om politic, avea obligatia sa le confirme sau sa le infirme, iar eu, in instanta, am dovedit existenta zvonurilor cu nenumarate materiale de presa, exact pe aceeasi tema la care ea nu a avut niciodata reactie", a declarat Olguta Vasilescu.