Vicepresedintele PDL Sorin Frunzaverde spune ca principala provocare pentru PDL dar, in acelasi timp si pentru opozitie, o reprezinta scoaterea Romaniei din "haosul administrativ in care se afla", din "vrajba politica" si din "statul politienesc".

"Romania risca sa se transforme intr-un stat politienesc, nu intr-un stat al politiei, ci intr-unul politienesc, in acceptiunea clasica a cuvantului. Principala problema a PDL si a opozitiei, pentru ca in democratie nu poti guverna fara opozitie, o reprezinta scoaterea tarii din haosul administrativ, din vrajba politica si din statul politienesc, care sufoca economic orice comunitate. Acesta este motivul pentru care compatriotii nostri resimt mult mai acut criza economica, in comparatie cu altii din Uniunea Europeana", a declarat, pentru Agerpres, Frunzaverde.

In opinia vicepresedintelui PDL, principalul partid din Romania de azi, PDL, trebuie, fiind la guvernare, sa se foloseasca de parghiile pe care le are, pentru a scoate tara din aceasta stare.

Astfel, spune Sorin Frunzaverde, ar trebui luate doua masuri: inceperea unui dialog politic cu opozitia, care sa permita constituirea unui Guvern bazat pe o mai larga majoritate parlamentara si construirea si adoptarea unui buget corect si responsabil din punct de vedere al alocarilor institutionale.

"In principal trebuie trecut la construirea si adoptarea unui buget corect din punctul de vedere al bugetarii institutiilor statului, dar, in acelasi timp, al unui buget descentralizat. Am vorbit foarte mult despre descentralizare, dar am facut prea putin. E momentul sa o facem acum, cu ocazia adoptarii bugetului pe 2011. Bugetul pe 2010 a fost unul ultracentralist si aceasta e o fateta ascunsa, o dimensiune foarte putin sesizabila, a alunecarii Romaniei spre un stat politienesc, centralizarea excesiva a resursei bugetare", a subliniat Sorin Frunzaverde.