Elena Udrea a fost aleasa, duminica, presedinte al PDL Bucuresti, cu 979 de voturi "pentru" din cele 999 de voturi exprimate. Ea a fost felicitata de colegii de partid pe melodia "We are the champions" a trupei britanice Queen.

La reunirea Consiliului de Coordonare al organizatiei a fost "extrem" de laudata de colegii din minister si de cei din din partid: Gabriel Oprea - "Doamna ministru se numara printre cei mai seriosi, eficienti, muncitori si perseverenti oameni pe care i-am intalnit".

Candidatura Elenei Udrea la sefia PDL Bucuresti reprezinta cea mai vie expresie a curajului si a responsabilitatii in politica, a mai declarat presedintele executiv al UNPR, Gabriel Oprea.

''Momentul de astazi este unul extrem de important in viata organizatiei Bucuresti. Dar este unul la fel de important pentru PDL si chiar pentru intreaga noastra politica nationala. (...) Pot spune ca Elena Udrea se numara printre cei mai seriosi, eficienti, muncitori oameni pe care i-am intalnit. (...) Indiferent de speculatii, de atacurile politice, ceea ce conteaza in cariera unui om politic sunt faptele, iar ascensiunea politica a Elenei Udrea nu s-a bazat decat pe fapte. V-o spune un om care nu o lauda nici pe maica-sa daca nu merita. (...) Romania are nevoie de reforma si ea poate fi facuta doar de oameni responsabili, verticali, fermi, capabili sa ia deciziile potrivite. Aveti ocazia astazi de a alege in conducerea organizatiei PDL Bucuresti astfel de oameni. Aveti ocazia de a va confirma inca o data statutul pe care il aveti si de a arata ca reprezentati organizatia cu cea mai importanta resursa de lideri politici'', a subliniat Oprea, invitat la conferinta de alegeri a PDL Bucuresti.

  • Ioan Oltean: "sunt sigur ca prin alegerea noului presedinte organizatia va redeveni soarele PDL. Sa dea Dumnezeu sa fim intotdeauna la guvernare si intotdeauna cei mai buni;
  • Raluca Turcan: Elena Udrea poate fi un veritabil Kill Bill al politicii romanesti. Are forta, are energie, are curaj si cu cat mai grele vor fi luptele electorale cu atat mai mari vor fi sansele ca Elena sa ofere o victorie spectaculoasa;
  • Totusi, Vasile Blaga a facut nota discordanta si a avertizat-o pe Udrea:"Elena, vreau sa-ti spun un lucru foarte clar: de maine trebuie sa ne gandim cu totii cine va candida la Primaria Generala a Capitalei. Cine va candida pentru sectoare. Oprescu nu este usor de batut. A candida pentru Bucuresti nu este doar un act de responsabilitate mare, ci este si unul de curaj si te felicit pentru acest curaj. Dar sa iei si masurile care se impun pentru ca, daca vom castiga Bucurestiul, si convingerea mea este ca vom castiga, succesul va fi al intregii organizatii, daca vei pierde, infrangerea va fi a ta. De aceea ai mare grija, bucura-te de tot sprijinul nostru, toti vom fi langa tine".

La eveniment este prezent si liderul PDL, premierul Emil Boc, alaturi de presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, prim-vicepresedintele PDL, Adriean Videanu, secretarul general Vasile Blaga, ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, Liviu Negoita, Georghe Flutur, Valeriu Stoica, Ioan Oltean, Cristian Boureanu.

Alaturi de cei 1000 de delegati din Bucuresti la Palatul Parlamentului sunt prezenti si lideri locali Gheorghe Falca, Gheorghe Stefan, George Scripcaru dar si invitati de onoare: Elena Basescu si Cristian Preda.

Interimatul la sefia organizatiei PDL Bucuresti dateaza din vara lui 2008, dupa ce Vasile Blaga si-a dat demisia din functia de presedinte al filialei, in urma pierderii alegerilor pentru Primaria Capitalei in fata lui Sorin Oprescu.

Dupa plecarea lui Vasile Blaga, functia de lider al filialei a fost preluata provizoriu de Liviu Negoita (primarul sectorului 3), care ulterior a anuntat ca nu mai doreste sa candideze pentru acest post si, astfel, Elena Udrea i-a urmat in functia de presedinte interimar.

Pozitia de lider al filialei bucurestene a fost, pentru cei care au detinut-o, o rampa de lansare pentru Primaria generala a municipiului Bucuresti, Elena Udrea admitand recent ca nu exclude o candidatura proprie pentru functia de edil-sef al Capitalei, dar precizand ca nu elimina nici varianta unui om din afara partidului.