Roberta Anastase

Roberta Anastase

Foto: Agerpres

Comisia juridica a Camerei Deputatilor a decis miercuri ca sesizarile impotriva Robertei Anastase, depuse de PSD si PNL, nu au suport real, iar aceasta nu a incalcat regulamentul, informeaza Agerpres. Cele doua sesizari ale PSD au fost respinse cu un vot de 13 la 14, iar sesizarea PNL cu 12 voturi pentru, 14 impotriva si o abtinere.

Sedinta Comisiei juridice s-a desfasurat cu usile inchise, presedintele acestui for, democrat-liberalul Daniel Buda, solicitand presei sa paraseasca sala.

"Am avut in dezbatere azi cele trei sesizari depuse la Comisia juridica impotriva doamnei Roberta Anastase. Doua din partea PSD, una din partea PNL. In urma discutiilor din cadrul comisiei s-a constatat ca nu e vorba de niciun fel de abatere din partea doamnei presedinte si ca cele cuprinse in sesizarile formulate nu au niciun fel de suport in realitate. (...) Prin umare vom inainta Biroului Permanent cele trei concluzii pe care le avem pe aceste sesizari potrivit carora nu avem de a face cu abateri disciplinare care sa justifice luarea vreunei masuri prevazute de regulament", a declarat Daniel Buda la finalul sedintei.

Biroul Permanent al Camerei a confirmat, cu unanimitate de voturi, solutia Comisiei juridice

Biroul Permanent al Camerei Deputatilor, convocat miercuri ca urmare a deciziei Comisiei juridice de a respinge solicitarile PSD si PNL de sanctionare disciplinara a Robertei Anastase, a confirmat, in unanimitate, solutia comisiei, urmand ca hotararea sa se faca publica in prima sedinta de plen, informeaza Mediafax. La lucrarile Biroului Permanent au participat doar reprezentantii arcului guvernamental, cei ai PSD si PNL absentand.

Secretarul Camerei Dumitru Pardau (PDL) a precizat ca Biroul Permanent a fost convocat ca urmare a deciziei Comisiei juridice, intrucat Regulamentul acestui for legislativ si Statutul deputatilor si senatorilor prevad ca trebuie sa solutioneaze cauza in trei zile lucratoare de la primirea raportului de la comisie.

Pardau a precizat ca Biroul Permanent a confirmat in unanimitate decizia Comisiei juridice potrivit careia nu exista nicio abatere de la Regulament care sa justifice sanctionarea disciplinara a Robertei Anastase, hotararea in acest sens urmand a fi facuta publica in prima sedinta de plen a Camerei, la capitolul "Informari".

El a mentionat ca hotararea Biroului Permanent poate fi contestata in 15 zile lucratoare, o eventuala contestatie fiind solutionata de plen, a carui hotarare este definitiva.