Procurorii DNA Cluj au descins, joi, la locuinta din satul Rohia a presedintelui Consiliului Judetean (CJ) Maramures, Mircea Man, pentru o cercetare amanuntita care vizeaza activitatea unei firme ce executa o reparatie a unui drum judetean in valoare de 22 milioane de euro, informeaza Agerpres.

Mircea Man a declarat pentru Agerpres ca procurorii i-au cerut detalii despre activitatile companiei Selina-Trameco care repara drumul judetean Baia Sprie - Barsana, investitie de 22 milioane de euro dintr-un grant european.

"Mi se cer tot felul de rapoarte, iar eu in calitate de presedinte al Consiliului Judetean trebuie sa le pun la dispozitia celor care fac verificari. O parte din aceste documente nici nu au legatura cu mandatul meu de presedinte, ci fac referire la vechea conducere a Consiliului Judetean Maramures", a afirmat Mircea Man.

Echipe de procurori si politisti au descins, joi, la sediul din judetul Bihor al grupului de firme Selina-Trameco, patronat de omul de afaceri bihorean Beniamin Rus. Acesta desfasoara afaceri si in judetul Maramures, in domeniul constructiilor de imobile si reabilitarii de drumuri.

Potrivit unor surse din interiorul societatii, anchetatorii de la Directia Nationala Anticoruptie - Serviciul Teritorial al judetului Bihor au desfasurat o perchezitie la sediul firmei Selina. In cadrul acestei actiuni procurorii au verificat inclusiv biroul patronului, in absenta acestuia.

Omul de afaceri se afla, dupa toate probabilitatile, in concediu medical. Beniamin Rus nu a fost gasit nici la domiciliile cunoscute, unde de asemenea s-au efectuat perchezitii.

Astfel de actiuni au fost demarate si in Maramures, unde firma Selina are un punct de lucru.

Grupul de firme Selina, profilat pe lucrari de constructii, a fost acuzat ani la rand in presa ca a prosperat de pe urma lucrarilor publice. Selina, principala firma din grup, are 600 de angajati si a avut pe anul trecut o cifra de afaceri de 24.650.443 de euro.

In judetul Maramures, firma Selina din Bihor a castigat licitatia pentru reabilitarea drumului Baia Sprie - Barsana, precum si contractul de deszapezire pentru aceasta iarna a drumurilor judetene.