Liderul liberal Crin Antonescu a declarat, luni, ca nu poate merge la Biroul Permanent National al PSD, pentru ca nu este ''comunist'' si nu doreste sa faca bine cu forta cuiva. Afirmatiile lui Crin Antonescu vin dupa ce presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, declarase ca exista posibilitatea ca presedintele PNL sa fie invitat la o sedinta a Biroului Permanent National al social-democratilor pentru a explica ce are impotriva PSD.

  • "Eu la BPN al PSD nu ma duc, pentru ca nu sunt comunist, nu vreau sa fac bine cu forta cuiva. Nu vad de ce PSD e surprins, pentru ca nu e prima data cand eu spun anumite lucruri despre cele petrecute in trecut - si asta e viziunea PNL. Nu am spus niciodata altceva. (...) Insa, daca PSD crede, dupa un tipic pe care, eu, care am studiat putina istorie, il cunosc, dar nu vreau sa-l mai calific, ca in acest moment, pentru ca avem obiective comune, inseamna ca stergem cu buretele toata istoria, sau o falsificam sau nu invatam nimic din ea, se insala. Nu exista nicio obligatie si angajament al PNL sa vorbeasca despre PSD ca si cum s-ar fi nascut ieri", a declarat Crin Antonescu, citat de Agerpres.

Crin Antonescu a adaugat, insa, ca nu are nimic impotriva PSD, mai ales ca a adresat cuvinte elogioase la adresa unor membri ai acestui partid. In legatura cu aprecierile critice la adresa social-democratilor, liderul liberal spune ca ''Stie foarte bine domnul Nastase la cine si la ce ma refer, n-are a face una cu alta".