Senatorii si-au adoptat, marti, bugetul pe anul 2011, in cuantum total de 127 milioane de lei, cu aproximativ 30% mai mare decat cel pe 2010, relateaza Agerpres.

Din volumul total al cheltuielilor, cea mai mare parte o reprezinta cheltuielile de personal, aproximativ jumatate din total, adica 68,4 milioane de lei.

Cheltuielile cu bunuri si servicii reprezinta 35 milioane de lei, iar cheltuielile de capital - 20,6 milioane de lei.

Cheltuielile de personal includ indemnizatiile pentru senatori si suma forfetara, diurnele pentru deplasarile interne, precum si salariile aparatului propriu, stabilite la nivelul actual al acestora, plus o crestere in medie de 14%, fara prime de vacanta sau prima anuala pentru functionari.

Pentru cheltuieli curente (apa, canal, salubrizare, iluminat, incalzit, materiale pentru curatenie, furnituri pentru birou, posta, telefon, internet, deplasari interne si externe) este prevazuta suma de 12,9 milioane de lei, pentru reprezentare si protocol - 3,6 milioane de lei, iar fondul la dispozitia presedintelui - 200.000 lei.

Totodata, in proiectul de buget a fost prevazuta si suma de 1,7 milioane de lei ca transfer catre Institutul Revolutiei Romane din 1989, aflat sub patronajul Senatului.

Alaturi de proiectul de buget, Biroul Permanent a adoptat si proiectul bugetului pentru Adunarea Parlamentara a NATO, care se va desfasura la Senat in octombrie anul viitor, pentru gazduirea acestui eveniment fiind prevazuta suma de 26,6 milioane lei.

Proiectul de buget a fost adoptat cu 86 de voturi pentru, 2 impotriva si 2 abtineri.