Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, sambata, la cel de-al cincilea congres al PRM, ca acest partid a fost "o adevarata coloana vertebrala a acestei tari" si este caracterizat de curatenie morala, verticalitate si curaj: "Adesea cuvintele dumneavoastra au exprimat adevaruri, au avut continut si sens dar de multe ori au fost bagatelizate, rastalmacite pentru a li se minimaliza mesajul", potrivit Mediafax.

Primarul Capitalei i-a indemnat pe mebrii Romania Mare ca impreuna sa sparga clica celor care vor sa-si imparta totul intre ei.

La randul sau, vicepresedintele PSD Ecaterina Andronescu, invitat la congresul PRM, a transmis salutari delegatilor, aratand ca PSD, impreuna cu toate fortele democratice din aceasta tara, se afla intr-o batalie pentru Romania. Ecaterina Andronescu a adaugat ca acest partid isi doreste sa ajunga la guvernare pentru a face ceea ce asteapta cetatenii Romaniei.

Prezent si el la Congresul PRM, vicepresedintele PC, Bogdan Diaconu si-a exprimat convingerea ca PC si PRM vor lupta pentru "apararea idealurilor si valorilor romanesti autentice".