Partidul Romania Mare isi alege noua conducere, in cadrul celui de-al V-lea Congres al formatiunii, care a inceput, sambata, la Romexpo. Printre invitatii la Congresul PRM sunt prezenti primarul general al Capitalei Sorin Oprescu si Bogdan Diaconu, vicepresedinte al Partidului Conservator. Congresul PRM ar urma sa reconfirme realegerea, fara niciun dubiu, a lui Corneliu Vadim Tudor la conducerea formatiunii, dupa cum declara vineri pentru Agerpres vicepresedintele PRM, Codrin Stefanescu.

UPDATE: Corneliu Vadim Tudor a fost reales presedinte al PRM.

''Componenta Biroului Permanent al partidului urmeaza sa fie validata, la Congres (...), prin vot. In mod cert, presedintele Corneliu Vadim Tudor va fi reconfirmat in functie. Nu s-a inscris niciun alt candidat pentru sefia partidului, iar ceea ce a aparut in presa referitor la intentia lui Gheorghe Funar de a candida impotriva presedintelui este o bazaconie'', a declarat acesta.

Codrin Stefanescu a precizat ca Biroul Permanent va fi constituit tot din 31 de membri si ca la nivelul vicepresedintilor vor exista cateva ''surprize'', fiindca unii dintre actualii vicepresedinti nu se vor mai regasi pe lista Biroului Permanent ce urmeaza sa fie validat in cel de-al V-lea Congres PRM.

''Vor fi si nume. Nu nume noi, ci nume importante pe lista vicepresedintilor partidului. De asemenea, unii dintre actualii vicepresedinti vor fi schimbati din functie. Ce pot sa spun e ca eu si Marius Marinescu ne regasim pe aceasta lista, pentru functiile de vicepresedinti. Si Gheorghe Funar este nominalizat pentru functia de secretar general al partidului, pe care o detine si la acest moment. Bineinteles, in cadrul Congresului se vor stabili si secretarii executivi pe domeniile de interes''.

Potrivit acestuia, pe ordinea de zi a Congresului al V-lea al PRM se regasesc discursuri ''tari'', pe teme precum esecul motiunii de cenzura initiata de opozitie impotriva Guvernului Boc, eficacitatea opozitiei din Romania, precum si pe tema ''manevrelor unor lideri sindicali cu puterea''.

In timpul Congresului va fi prezentat si viitorul program politic si economic al partidului, dar si un posibil Guvern din umbra format din membri PRM.

Totodata, se va discuta eventualitatea ca PRM sa organizeze un ''supermiting'' in cel mult doua saptamani de la data Congresului.