Declaratia presedintelui PSD, Victor Ponta, ca a cumparat votul unor parlamentari ai puterii pentru a vota caderea Guvernului prin motiune de cenzura reprezinta un autodenunt penal pentru care acesta trebuie sa raspunda in fata legii, a afirmat, joi, liderul PDL, premierul Emil Boc, transmite Mediafax.

  • "Am vazut o declaratie transcrisa a domnului Ponta, de ieri (miercuri-n.r.), care ma ingrozeste pur si simplu. Adica, domnul Victor Ponta este in postura hotului care striga hotul si am doua argumente mari in acest sens: pe de-o parte, in Parlament, la motiunea de cenzura, trei PSD-isti au semnat de doua ori, cu semnaturi diferite, o motiune de cenzura care reprezinta un act fundamental constitutional ce vizeaza demiterea Guvernului, deci si-au permis frauda la cel mai inalt nivel al Parlamentului, si anume semnarea unei motiuni de cenzura. Iar declaratia domnului Victor Ponta de aseara, care suna in felul urmator, ca practic el a cumparat zece parlamentari de la putere si aceia au primit ceea ce asteptau sa primeasca, demonstraza clar ca pentru PSD singura cale de actiune politica este mita si furtul. Adica, se autoincrimineaza domnul Victor Ponta cu declaratia pe care au facut-o", a sustinut Boc.

El a citat din declaratia presedintelui PSD, respectiv ca "cel putin zece indivizi care mi-au strans mana la mine in birou si mi-au spus ca or sa voteze motiunea aseara si-au primit ceea ce trebuiau sa primeasca" si a apreciat ca aceasta declaratie este un autodenunt penal pentru Victor Ponta, care trebuie sa raspunda in fata legii pentru "iresponsabilitatea mitei electorale".

  • "Aceasta declaratie este un autodenunt penal pentru domnul Victor Ponta, care trebuie sa raspunda in fata legii pentru iresponsabilitatea mitei electorale, iresponsabilitatea de a cumpara in democratie voturi, chemandu-i in birou pe parlamentari care s-au primit ceea ce trebuiau sa primeasca pentru a da jos un guvern. Cred ca un asemenea gest eu nu am intilnit in nicio democratie din lume si care, repet, nu trebuie sa ramana neanalizat de catre cei in drept", a spus Boc.

Intrebat de jurnalisti daca va sesiza Parchetul, premierul a raspuns ca declaratia este publica, iar cei in cauza "sa faca ce trebuie".

Presedintele PSD, Victor Ponta, i-a numit, miercuri, ticalosi pe parlamentarii PDL care i-au "jurat" ca vor vota motiunea de cenzura care nu a trecut in Parlament, neobtinand suficiente voturi.

Ponta s-a declarat dezamagit de rezultatul votului la motiunea de cenzura si a afirmat ca a inceput "sfarsitul regimului Basescu-Boc", el afirmand ca actuala putere ar fi "cumparat" parlamentarii PDL pentru ca acestia sa nu voteze.

"Viata Romaniei depinde de asemenea indivizi si ticalosi, ticalosi la fel ca cei din Guvern, care ieri mi-au jurat si mie si altora ca astazi vor avea curaj si vor vota motiunea. Nu au avut curaj, lasii mor asa cum merita", a afirmat el.

El a spus ca nu va mai discuta cu parlamentarii PDL despre care sustine ca i-ar fi promis ca vor vota motiunea de cenzura, raspunzand unei intrebari pe marginea unei eventuale alte motiuni.

"Sa discut cu cei care si mie si domnului Antonescu, mi-au strans mana si mi-au jurat ca vor vota? Nu cred ca mai avem ce discuta cu asemenea oameni. (...) Parlamentul a ajuns locul de hotie al Robertei Anastase si al gastii ei", a declarat Ponta.