Senatorii au adoptat, luni, o lege care prevede ca persoanele care si-au transferat de la CEC la BRD depozitele pentru achizitionarea de autoturisme Dacia sa primeasca despagubiri in conditiile OUG 156/2007, informeaza Mediafax.

Senatorii au adoptat, cu 73 de voturi "pentru" si noua "abtineri" o propunere legislativa pentru completarea OUG 156/2007 privind despagubirea persoanelor fizice care au constituit depozite la Casa de Economii si Consemnatiuni C.E.C. - S.A. in vederea achizitionarii de autoturisme.

Initiativa legislativa a fost propusa de senatorii PDL Anca Boagiu, Vasile Borza, Gheorghe David, Peres Alexandru, Mircea Lubanovici, senatorul UDMR Frunda Gyorgy, senatorul PNL Romeo Nicoara si senatorul PSD Doina Silistru.

Astfel, ar putea fi acordate despagubiri atat pentru perioada depozitului constituit la CEC SA cat si pentru perioada depozitului la BRD.

Senatul nu a luat in considerare raportul de respingere propus plenului de Comisia pentru buget, raportul intrunind 72 de voturi "impotriva", trei voturi "pentru" si sapte "abtineri".

Senatul a dezbatut aceasta initiativa legislativa in calitate de prima Camera sesizata.