Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, a afirmat vineri, la Pitesti, ca nu se teme de aparitia, la comanda politica, a unor stenograme ale convorbirilor sale telefonice, intrucat nu ar aduce nimic nou fata de ceea ce declara in mod public, relateaza Agerpres.

  • "La mine ar putea sa existe in stenograme, eventual, ca l-am injurat sau l-am criticat pe Traian Basescu, dar eu fac lucrul acesta public, adica la mine nici nu mai este nevoie de stenograme", a spus Nastase.

Totodata, el a recunoscut ca este posibil sa fi purtat cateva discutii telefonice si cu Sorin Ovidiu Vintu, dar continutul lor nu ar avea cum sa fie compromitator.

  • "Cred ca am vorbit de doua sau de trei ori cu domnul Vintu, dar banuiesc ca i-am reprosat atunci ca Realitatea TV a favorizat infractorul", a declarat Adrian Nastase, refuzand sa precizeze la favorizarea carui infractor se refera.

Presedintele Consiliului National al PSD a atras atentia asupra faptului ca interceptarile telefonice abuzive reprezinta un risc pentru evolutia democratica a societatii romanesti, reamintind totodata ca prin acest gen de actiuni sunt incalcate o serie de criterii pe care Romania a trebuit sa le indeplineasca pentru a deveni membra a Uniunii Europene.

  • "Mie mi se pare ca intram intr-o atmosfera schizofrenica. (...) Ascultarile de telefoane si stenogramele ajuta la instaurarea fricii. Frica este de fapt singurul obiectiv realizat de Traian Basescu in acesti ani. El a reusit sa instaureze frica, frica oamenilor de a iesi pe strada ca sa nu fie dati afara de la serviciu, frica de a face greva, frica de a vorbi, teama de a te intalni cu unii si cu altii", a mai spus Nastase.

Adrian Nastase a lansat vineri, la Pitesti, volumul 'Codul Zambaccian 3 - Toate panzele jos!', o selectie de editoriale publicate in ultimii trei ani in Jurnalul National, in care analizeaza si comenteaza principalele evenimente produse in societatea romaneasca. 'Codul Zambaccian 3 - Toate panzele jos!' este al treilea volum dintr-o serie inceputa in anul 2006 cu 'Codul Zambaccian' si continuata, doi ani mai tarziu, cu 'Codul Zambaccian 2 - Termo-panem et circenses'.