Presedintele Forumului Democrat al Germanilor din Romania (FDGR), primarul municipiului Sibiu, Klaus Johannis, a catalogat, joi, drept "tragic-comica" situatia din Parlament, cand deputati ai PDL au declarat ca au votat din greseala scaderea TVA-ului la alimente, relateaza Agerpres.

Potrivit lui Johannis, toti parlamentarii care au declarat ca au votat din greseala scaderea TVA-ului la produsele alimentare ar trebui sa plece din Parlament.

"Cei care au votat in necunostinta de cauza sa isi caute alt job", a spus Johannis.

Deputatii au adoptat marti, cu unanimitate - 290 voturi, un act normativ care vizeaza modificarea Codului fiscal si prevede aplicarea cotei reduse de 5% asupra bazei de impozitare pentru livrarea de paine, carne, lapte, ulei vegetal si zahar, precum si pentru livrarea locuintelor ca parte a politicii sociale, inclusiv a terenului pe care sunt construite. In punctul de vedere transmis, Executivul a aratat ca nu sustine aceasta initiativa legislativa. Proiectul, depus la Parlament in 2009, are ca initiatori 56 de senatori si deputati de la PSD, PNL dar si fosti social-democrati in prezent membri ai UNPR.

Liderul deputatilor PDL Mircea Toader a declarat, miercuri, ca adoptarea initiativei privind reducerea TVA la 5% pentru alimentele de baza reprezinta o eroare, aratand ca democrat-liberalii vor depune o initiativa pentru revenirea la forma initiala a taxei.