Deputatul PDL de Prahova Andrei Valentin Sava a depus, marti, in plenul Camerei Deputatilor, o declaratie politica prin care anunta ca ia in considerare posibilitatea votarii motiunii de cenzura introdusa de PSD-PC si PNL impotriva Guvernului Boc: "Am inima indoita in a mai da credit premierului Boc pentru guvernarea acestei tari. In momentul de fata, premierul Boc merita un vot de blam, iar pentru a hotari daca voi vota sau nu in favoarea motiunii de cenzura, voi examina cu mare atentie acest plan alternativ al PSD si masura in care vine cu solutii sustenabile de relansare economica."

  • "Pe de o parte avem un premier care timp de 2 ani a incercat sa invete abc-ul economiei, luand tot felul de masuri pompieristice, dictate in stanga sau dreapta, fara nicio viziune, fara un plan coerent si doar cu spectrul falimentului iminent al tarii in spate. Avem de cealalta parte o initiativa a opozitiei care vine ca urmare a situatiei economice actuale, a nemultumirilor sindicalistilor si a situatiei delicate in care se afla clasele sociale defavorizate, avem de-a face cu pretinsi specialisti in economie care ne propun, aparent, un program populist si demagogic, dar un program ce vine, totusi, ca alternativa la actuala guvernare", arata Andrei Valentin Sava, in declaratie.
  • "In repetate randuri am cerut primului ministru sa dea dovada de mai multa eficienta, dar in acelasi timp sa nu uite ca deciziile pe care le ia se rasfrang asupra oamenilor. In repetate randuri l-am avertizat pe premierul Boc ca nu putem conta doar pe masurile de ajustare si consolidare fiscala impuse de FMI, ca este nevoie si de compensarea acestora cu masuri curajoase de stimulare a mediului de afaceri prin care sa aducem si venituri suplimentare la buget", mai scrie deputatul PDL.

El admite ca este constient de gestul de imagine al initiatorilor motiunii, dar spune ca doreste sa faca o analiza pertinenta a planului de masuri alternative propus de opozitie, ca baza pentru un eventual vot impotriva Guvernului condus de premierul Emil Boc.

  • "Noi, ca alesi ai cetatenilor in Parlamentul Romaniei, multumiti sau nu de modul cum guverneaza premierul Boc tara, trebuie sa luam o decizie in urma unor analize pertinente, judecand daca acest program afisat de PSD la toate televiziunile ar putea reprezenta o alternativa."