Consilierul prezidential Leonard Orban, fost negociator sef cu UE si fost comisar european, a declarat, luni, ca Romania ar trebui sa invete din experienta legata de fondurile europene, el mentionand ca la patru ani dupa aderare, "experienta nu este pozitiva", relateaza Mediafax.

"Romania ar trebui sa invete din experienta gestionarii atat a fondurilor de preaderare cat si a fondurilor de aderare. Dupa patru ani tragand linie putem spune ca experienta nu este pozitiva", a spus Leonard Orban. El a adaugat ca probleme nu au fost in ceea ce priveste absorbtia fondurilor ci si in alte aspecte legate de utilizarea banilor europeni.

"Sunt o serie intreaga de dificultati asupra carora va trebuie sa se gaseasca raspuns, sunt multe elemente care vor trebui sa fie corectate plecand de la cadrul institutional de gestionare a fondurilor comunitare si pana la implicarea mediului de afaceri in acest proces", a adaugat Leonard Orban.

El a subliniat ca trebuie facuta o prioritizare a proiectelor si o limitare la un anumit numar de proiecte care pot fi realizate adaugand totodata ca este ilogic ca la fiecare schimbare de optica sa intervina o noua ierarhizare si o reprioritizare a proiectelor.