Protestul declansat saptamana aceasta de angajatii Ministerului Finantelor nu a fost unul spontan, ci unul "manipulat de PSD si unii lideri sindicali", a acuzat, vineri, Andreea Paul Vass, consilierul pe probleme economice al primului ministru, potrivit Agerpres.

  • "Revenind la ceea ce s-a intamplat la protestul de la Ministerul Finantelor, nu are rost sa ne ascundem dupa deget si trebuie sa o spunem foarte clar ca protestul nu a fost spontan, ci el a fost manipulat de catre PSD si de catre unii lideri sindicali. Si dati-mi voie sa va aduc argumentele concrete - Adrian Nastase pe blogul sau personal spune asa, citez: . Mai mult, decat atat. Exista cel putin doi lideri sindicali implicati in asa-zisele greve spontane. E vorba de domnul Vasile Marica si Sebastian Oprescu, care au la baza conflicte de interese personale evidente si materiale. La ce ma refer? De pilda, sotia domului Vasile Marica, Malina Marica, este director general adjunct la Ministerul de Finante. Venitul dansei este de 6.200 de lei pe luna. In paralel, venitul ministrului de Finante este de 5.000 de lei. (...) Sebastian Oprescu este afiliat la CNSLR Fratia. Concubinajul dintre CNSLR Fratia si PSD este probat nu de ieri de azi, ci inca din campania electorala", a declarat Andreea Vass, intr-o conferinta de presa sustinuta la Zalau.

Consilierul primului ministru considera ca au existat diferente salariale nejustificate intre institutiile statului, dar si in interiorul lor, diferente care, promite Vass, nu vor mai exista prin aplicarea noii legi a salarizarii unitare.

Pe de alta parte, privitor la stimulentele incasate de-a lungul timpului de angajatii Ministerului Finantelor, Andrea Paul Vass acuza faptul ca intre unii inspectori fiscali si agenti economici amendati ar fi existat "o complicitate perversa", in sensul ca inspectorii dadeau amenzi doar pentru a incasa procentele cuvenite ca stimulente, in vreme ce firmele contestau in instanta aceste amenzi si isi recastigau banii. Potrivit acesteia, la bugetul de stat intrau doar jumatate din sumele consemnate in procesele verbale de amenda.