Fostul deputat Nati Meir, incarcerat in penitenciarul Galati pentru trafic de influenta, a incercat, la sfarsitul saptamanii trecute, sa se spanzure in toaleta celulei sale, folosind baierele unei sacose, insa tentativa a esuat, anunta Mediafax, citand oficiali al Administratiei Nationale a Penitenciarelor. Incidentul a avut loc in noaptea de vineri spre sambata.

"Sambata dimineata, la ora 4.30, a incercat sa se spanzure in grupul sanitar al camerei in care este detinut. A folosit baierele unei sacose, insa bara de care s-a agatat s-a rupt. Au intervenit imediat colegii de camera, apoi personalul medical al inchisorii", a declarat, purtatorul de cuvant al Administratiei Nationale a Penitenciarelor, Johanna Popescu, pentru Mediafax.

"Va ramane in acelasi penitenciar, in acelasi regim de detentie, unde va beneficia de consiliere psihologica si de asistenta personalului specializat", a adaugat Johanna Popescu, precizand ca Nati Meir nu a suferit nicio leziune sau trauma care sa necesite spitalizarea.

Potrivit sursei citate, motivul invocat de Nati Meir pentru tentativa de suicid il reprezinta "nemultumirile judiciare". Fost deputat PRM, Nati Meir a intentionat, in 2009, sa candideze la Presedintia Romaniei, insa in cele din urma nu s-a mai inscris in cursa pentru cea mai inalta functie in stat.

"Au fost cazuri in care am fost nevoiti sa chemam ambulanta, pentru ca spunea ca se simte rau, insa medicii sositi la penitenciar l-au vazut, l-au consultat si au ajuns la concluzia ca simuleaza", spun reprezentantii Administratiei Nationale a Penitenciarelor.