Ministrul Dezvoltarii, Elena Udrea, sustine ca este necesar ca statul sa sustina investitiile in timp de criza, pentru ca acest lucru inseamna antrenarea economiei pe orizontala, in schimbul cresterii consumului, care, in opinia sa, inseamna mai mult import.

"Exista alternativa cresterii consumului, insa consumul, astazi, in Romania, inseamna mai mult import, pentru ca stim ca noi consumam mai mult din import. Cealalta varianta este sustinerea investitiilor. Este nevoie ca statul sa sustina investitiile in timp de criza pentru ca asta inseamna antrenarea economiei pe orizontala. Daca dai drumul constructiilor inseamna locuri de munca si rezolvarea unor probleme de infrastructura pe care Romania le are de 20 de ani", a spus Elena Udrea, citata de Mediafax.

Intrebata daca aceste investitii nu au legatura cu faptul ca "foarte multe multi patroni de firme sunt din PDL", Udrea a raspuns ca la minister a gasit multi patroni de firme PSD si ca, indiferent de apartenenta politica a agentilor economici, important este sa existe un segment extrem de puternic.

"Eu nu i-as omori pe patronii de firme, dimpotriva. Eu la acest minister am gasit foarte multi patroni de firme PSD, deputati si senatori PSD care lucreaza cu Compania Nationala de Investitii de ani de zile. Dar, fie ca-s PSD, PDL, PNL, de unde or fi ei, sau fara apartenenta politica, eu imi doresc sa avem un segment al agentilor economici privati extrem de puternic. Sa dea Dumnezeu sa nu dea faliment, sa reuseasca sa treaca prin criza, pentru ca pana la urma ei sustin economia", a conchis Elena Udrea.