Senatorii democrat-liberali si-au desemnat luni un nou lider de grup, care sa-l inlocuiasca pe Traian Igas, numit in functia de ministru al Administratiei si Internelor. Astfel, la sefia grupului PDL din Senat a fost ales, in defavoarea lui Radu Berceanu, senatorul Cristian Radulescu. Este o noua batalie pierduta de Berceanu, care, dupa ce a fost schimbat de la Ministerul Transporturilor, a pierdut atat vicepresedintia Senatului, cat si sefia grupului senatorial. Surse din interiorul PDL au declarat pentru HotNews.ro ca Radulescu este un apropiat al lui Vasile Blaga, proaspatul demisionar din functia de ministru al Internelor.

Radulescu a obtinut 24 dintre cele 43 de voturi exprimate in timp ce Radu Berceanu a primit doar 11 voturi, iar Radu F. Alexandru - 8 voturi.

Potrivit surselor parlamentare, Cristian Radulescu a fost sustinut puternic de secretarul general al PDL, Vasile Blaga. Totodata, la alegerile parlamentare din 2008, Cristian Radulescu a fost ajutat de Vasile Blaga sa candideze pentru fotoliul de senator in sectorul 3 al Capitalei, desi acesta era lider al organizatiei PDL sector 5. Rocada a starnit scandal in interiorul partidul, mai multi lideri protestand si acuzandu-l pe Radulescu ca a facut rocada pentru ca nu avea sanse sa obtina un mandat de senator in sectorul 5.

Cristian Radulescu a fost deputat in legislatura 2004-2008 si a preluat mandatul de senator la alegerile din 2008. De asemenea, a ocupat pana acum functia de presedinte al Comisiei de Munca din Senat, in locul sau fiind desemnat luni senatorul Petru Basa.

Dupa ce a fost remaniat din functia de ministru al Transporturilor, Radu Berceanu a candidat pentru vicepresedintia Senatului, post ramas vacant in urma numirii Ancai Boagiu in fruntea ministerului mentionat. A pierdut insa in favoarea senatorului Petru Filip, ales de grupul PDL ca vice al senatorilor. Berceanu detine in prezent doar presedentia filialei PDL Dolj.