Liderul grupului PDL din Camera Deputatilor, Mircea Toader, i-a cerut, duminica, la Suceava, premierului Emil Boc sa sprijine Moldova daca vrea sa aiba rezultate bune la alegerile viitoare, relateaza Agerpres.

''Domnule prim-ministru, daca vreti vreodata ca si Moldova sa fie portocalie, sa va uitati si cu alti ochi la noi. (...) Moldova e foarte saraca, o zona in care e foarte usor de cumparat electoratul. Fara investitii, fara o modalitate de sprijin direct a acestor judete este greu sa invingem saracia si modul de comportare al PSD-ului'', a spus Toader.

In opinia sa, va trebui sa se creeze 'un mare fluviu portocaliu' care sa plece de la Suceava, cu un afluent puternic de la Neamt si sa se verse la Galati, pentru a da deoparte rosul opozitiei.

''M-as bucura sa se numeasca viitura, care pleaca de la Suceava, ca ati avut multe viituri in aceasta zona. Sa facem o viitura portocalie'', a spus Toader, apreciind ca Suceava este un model pentru democrat liberali.

La randul sau, liderul democrat liberalilor suceveni, Gheorghe Flutur, le-a recomandat colegilor sai de partid, desi exista probleme reale cu viiturile si torentii in zona, sa nu se lase 'regularizati de altii'.