Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a afirmat ca "ministrul Educatiei si Guvernul au 11 clase peste toata conducerea PSD", relateaza Mediafax. Declaratia ministrului a fost facuta dupa ce un post de televiziune a dezvaluit faptul ca Funeriu ca nu si-a echivalat studiile in Romania, unde a absolvit 11 clase.

Daniel FuneriuFoto: HotNews.ro

"Ministrul Educatiei este acuzat ca are numai 11 clase. Ministrul Educatiei si Guvernul au 11 clase peste toata conducerea PSD", a spus Funeriu, prezent duminica la Suceava, la sedinta organizatiei locale a PDL. "Ii doare ca nu mai au la dispozitie Guvernul, ca nu mai au la dispozitie Parlamentul, Presedintia si nu mai au la dispozitie Curtea Constitutionala", a adaugat el.

Postul Realitatea TV a transmis ca Daniel Funeriu are doar unsprezece clase, conform legii invatamantului din Romania, in conditiile in care nu si-a echivalat diplomele pe care le-a obtinut in strainatate. Ministrul nu si-a echivalat studiile nici dupa ce a preluat portofoliul Educatiei.

Funeriu a terminat clasa a XII-a la Lycee International des Pontonniers din Strasbourg. El si-a luat diploma de inginer in chimie, dar si titlul de doctor tot la Strasbourg.

Potrivit informatiilor, Daniel Funeriu are cinci tipuri de studii, pentru care nu s-a facut echivalarea in sistemul de educatie din Romania.