Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, i-a transmis sambata "un mesaj dusmanului meu Traian Basescu: Traiane, nici nu stii cat de mic incepi sa fii!". Declaratia lui Nastase este o parafraza dupa expresia "Adriane, nici nu stii cat de mic incepi sa fii", rostita de Basescu in 2004. Nastase a facut aceste afirmatii in cadrul Congresului Tineretului Social Democrat, care se desfasoara la Bucuresti.

Adrian NastaseFoto: Rompres

Nastase a spus in fata tinerilor social-democrati ca Basescu "nu o sa cada din cauza unui puci pus la cale de moguli - o sa cada din cauza furiei oamenilor pe care i-a batjocorit".

In opinia lui Nastase, Basescu "a facut cateva greseli de cand este presedinte: primul mandat si al doilea mandat. Sa-l ajutam in asa fel incat al doilea mandat sa fie cat mai scurt".

Social-democratul a afirmat ca "Traian Basescu si-a construit lumea politica dupa chipul si asemanarea sa" si ca seful statului "e un paradox: minte, dar nici nu are maniere".

"Modelul sau de politician este probabil o imbinare intre celebrul Hoara si Bercea Mondialu'", a declarat Nastase referindu-se la Traian Basescu.

Nastase le-a spus celor prezenti la Congresul TSD ca PSD a pus bazele economiei de piata in Romania, ca a avut cel mai bun guvern din istoria tarii si ca a contribuit din plin la integrarea in NATO si UE. "E timpul sa ne intoarcem la conducerea tarii", a afirmat politicianul social-democrat.