Nicolae Banicioiu a fost reales, sambata, in unanimitate, in fruntea Tineretului Social Democrat. Deputatul Banicioiu a fost singurul candidat la sefia TSD, in timpul Congresului desfasurat sambata la Bucuresti. In cadrul Congresului au fost alesi si cei 15 vicepresedinti ai organizatiei, dar si secretarul general al TSD, Ioana Pop, reprezentanta a PSD in Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii. Pop a fost singura candidata la acest post.

Nicolae BanicioiuFoto: Agerpres

Cei peste 1100 de delegati l-au ales pe Banicioiu pentru un nou mandat de doi ani.

''Eu voi propune Congresului sa voteze o rezolutie prin care sa sustinem miscarile studentesti si miscarile sindicale de protest impotriva masurilor aberante adoptate de Guvernul Boc, dupa care vom lansa o campanie - 'Cumpara romaneste', care isi propune sa-i constientizeze pe romani, dar si Guvernul, in principal, asupra potentialului produselor romanesti. Este de fapt o masura anticriza pe care Guvernul Boc poate sa si-o insuseasca de a doua zi. Suntem de acord sa i-o facem cadou Guvernului si in situatia in care, bineinteles, si ei vor fi deschisi si vor s-o accepte. Daca nu, vor demonstra inca o data obtuzitatea caracteristica Guvernului Boc'', a afirmat vineri Banicioiu, citat de Agerpres.

In cadrul Congresului a fost prezentata si votata o propunere de modificare a statutului organizatiei de tineret, care prevede reducerea mandatului liderului la doi ani.

La Congresul TSD au participat presedintele PSD, Victor Ponta, liderul Consiliului National, Adrian Nastase, si secretarul general al formatiunii, Liviu Dragnea.