Vicepresedintele Partidului National Liberal (PNL), Mariana Campeanu, a declarat vineri, la Targu Mures, ca PNL este dispus sa isi asume guvernarea si in aceasta perioada de criza si este dispus sa preia guvernarea si maine.

"Dorim sa preluam guvernarea maine, ca sa stopam ceea ce se intampla in Romania la ora actuala si sa pregatim niste alegeri anticipate pentru ca este normal ca populatia sa-si exprime optiunea si sa avem o majoritate in Parlament aleasa de populatie si nu formata ad-hoc", a subliniat Campeanu, citata de Agerpres.

Vicepresedintele PNL a aratat ca si liderul formatiunii, Crin Antonescu, a anuntat ca acest partid are un program de masuri anticriza, un program pentru un guvern alternativ si ca nu va fugi de raspundere.

Aceasta a precizat ca liberalii au fost acuzati ca doar critica si nu ofera solutii, desi inainte de plecarea de la guvernare, in 2008, PNL a lasat un program de masuri anticriza "care imediat a fost aruncat la cos". "Din ianuarie 2009 pana in acest moment am mai lansat cred ca inca 5 programe de masuri anticriza, sigur le-am modificat in functie de evolutia economica, nu puteau sa ramana tot timpul la fel", a conchis Mariana Campeanu.

Liderul liberal Crin Antonescu, a prezentat, la mijlocul lunii septembrie, "Guvernul din umbra" propus de PNL, format din 11 ministere. Printre cei desemnati in Cabinetul alternativ se numara Teodor Melescanu la Externe, Andrei Marga la Educatie, Mariana Campeanu la Ministerul Muncii sau Mircea Diaconu la Cultura, Crin Antonescu asumandu-si rolul de "premier din umbra".