"Am vazut ca doi moguli si doi politicieni si-au dat mana in continuare pentru suspendarea presedintelui contrar si Constitutiei si intereselor Romaniei. Acei moguli si politicieni nu au invatat nimic din legea istoriei", a declarat, vineri, premierul Emil Boc, citat de Agerpres. Intrebat de jurnalisti cine sunt cei doi "moguli" la care face referire, premierul Boc a evitat sa-i numeasca: "Zau, nu-i cunoasteti?"

  • "Vad insa foarte multe declaratii in ultima vreme cu privire la instabilitatea politica, ceea ce ar putea constitui un element de nesiguranta si pentru investitori si pentru cei care se uita la Romania in momentul de fata. Am vazut declaratii despre suspendarea din functie a presedintelui si nu ma mira sa vad din nou o alianta intre moguli si politicieni cu privire la suspendarea politicienilor, alianta care nu are alt obiectiv decat sa opreasca mersul Justitiei spre cei care nu au ajuns pana acum acolo sau sa ajunga la resurse la care nu au putut avea acces in timpul mandatului actualului presedinte", a adaugat Emil Boc.
  • Intrebat si daca despre care vorbeste poate sa puna in pericol aderarea Romaniei la spatiul Schengen, premierul a raspuns ca aceasta miscare conduce la instabilitate: "Toata discutia aceasta despre suspendare, despre instabilitate politica face rau Romaniei si din perspectiva investitorilor si din perspectiva climatului in care suntem priviti din afara".