Motiunea de cenzura a Opozitiei ar putea fi votata si de unii parlamentari ai Puterii, insa Uniunea Democrata a Maghiarilor din Romania nu va vota acest document, a declarat la RFI senatorul UDMR, Gyorgy Frunda. Asta nu inseamna insa ca unii parlamentari ai UDMR nu ar putea sustine demersul Opozitiei, a adaugat Frunda. Senatorul UDMR a afirmat ca Emil Boc este un premier rigid, care nu poate iesi din anumite tipare.

Descarca fisierul audio in format MP3

Iata declaratiile lui Frunda:

  • "Dacă moţiunea de cenzură se introduce pe o temă socială, cum ar fi pensia, reducerea salariilor, mărirea fiscalităţii, atunci eu cred că ar exista senatori şi deputaţi din actualul arc guvernamental, care ar vota moţiunea de cenzură. Dacă însă moţiunea de cenzură ar fi introdusă pe altă temă, nesocială, care nu atrage după sine câştigarea de voturi, cred că moţiunea de cenzură nu are şanse"
  • "UDMR nu ar susţine o asemenea moţiune. Din câte ştiţi, noi suntem consecvenţi cu câteva principii, pe care le-am aplicat în colaborarea noastră cu partidele politice din '96 încoace. Când promitem ceva, ne ţinem de cuvânt şi nu dăm mâna pe sub masă cu cineva din Opoziţie sau cu un momentan adversar politic. Nu pot exclude însă faptul că dacă moţiunea de cenzură ar fi pe pensii, ar exista parlamentari UDMR, nu mulţi, care ar vota această moţiune. Deduc acest lucru din declaraţiile lor, din manifestările lor în grupul parlamentar, în dezbaterile din Parlament sau din intervenţiile lor din mass-media"
  • "Cred că domnul prim-ministru este mai mult rigid decât şovăielnic. Cred că nu poate ieşi din anumite tipare. Îi este frică de faptul că nu vom atinge nivelurile fixate în comun cu Banca Mondială şi Fondul Monetar Internaţional şi de aceasta nu intră într-un domeniu pe care nu-l stăpâneşte în suficientă măsură, mă gândesc la măsurile fiscale. Dar nu e rolul primului-ministru să ştie exact fiscalitate multă, e obligaţia lui să aibă o echipă de experţi, care să-i propună mai multe variante, din care să se ia o decizie politică adecvată"