Fostul presedinte Ion Iliescu a declarat, marti, pentru Agerpres, ca, din punctul sau de vedere, gestul sefului statului Traian Basescu de a renunta la serviciile politiei rutiere este "arbitrar si inacceptabil pentru o democratie consolidata", reprezentand chiar o incalcare a Constitutiei.

Ion IliescuFoto: AGERPRES

"Asta este o incalcare a Constitutiei, un gest arbitrar, inacceptabil intr-o democratie consolidata. Nu ne jucam cu asa ceva", a afirmat presedintele de onoare al PSD.

Iliescu a participat la Sesiunea stiintifica Jubiliara - "Hidrologia si gospodarirea apelor - provocari 2025 pentru dezvoltarea durabila a resurselor de apa", desfasurata la Academia de Stiinte Agricole Bucuresti.

Presedintele Traian Basescu a dat dispozitie, sambata, ca efectivele Ministerului Administratiei si Internelor sa nu mai participe la masuri de asigurare a protectiei sefului statului, incepand cu data de 24 septembrie, ora 17,00.

Decizia a fost luata in contextul participarii unor angajati ai Ministerului Administratiei si Internelor la un mars desfasurat cu incalcarea prevederilor legale in vigoare, au precizat aceleasi surse.