"Minima solutie pentru a iesi din aceasta criza este plecarea Guvernului Boc. Ceea ce se petrece la MAI si in institutiile Romaniei arata o criza fara precedent, ca Romania nu are prim-ministru si nu are cu adevarat Guvern. Ne asemanam cu o republica bananiera, in care Traian Basescu desfiinteaza institutii ale statului de drept, destituie sau numeste in functie de buna sau proasta sa dispozitie", a declarat, luni, liderul liberal Crin Antonescu, referindu-se la situatia de la Ministerul de Interne.

Crin Antonescu a anuntat si ca, in cursul acestei saptamani, liberalii vor cere PSD sa finalizeze "discutiile pentru un program al unui Guvern de criza si pe cele privind depunerea unei motiuni de cenzura", dar si ca liberalii vor intensifica "discutiile si cu alte formatiuni politice pentru a putea asigura succesul unei motiuni de cenzura".

"Criza se adanceste, protestele sociale o arata. Avem un premier care renunta la serviciile MAI, aflate in subordinea sa, pentru ca asa i-a ordonat seful sau. Apelul meu la colegii din opozitie este sa facem tot ce ne sta in putinta pentru ca acum, cand este nevoie, sa oferim Romaniei o alternativa de guvernare", a incheiat Crin Antonescu.