Presedintele Traian Basescu a dat dispozitie, inca de vineri, ora 17.00, ca efectivele Ministerului Administratiei si Internelor sa nu mai participe la asigurarea protectiei sale. Decizia a fost luata in contextul participarii unor angajati ai ministerului la marsul ilegal de protest din fata Palatului Cotroceni. Informatia a fost confirmata pentru HotNews.ro de purtatorul de cuvant al sefului statului, Valeriu Turcan.

Politia Romana a fost informata de Ministerul Administratiei si Internelor ca structurile politiei nationale nu vor mai face parte din dispozitivul de protectie al presedintiei, a declarat, la Realitatea TV, Raluca Saucan, purtator de cuvant al IGPR.

Ea a precizat ca Politia Romana avea atributii in insotirea coloanelor oficiale, fara a face comentarii suplimentare.

Peste 8.000 de protestatari, majoritatea politisti, au mers vineri in fata Palatului Cotroceni, unde si-au scos sepcile din cap si le-au aruncat in curtea Palatului. Protestatarii au aruncat si cu sticle de plastic si lumanari in poarta Palatului Cotroceni. Unii dintre protestatari au purtat catuse la maini in semn de protest. Politistii au scandat "Du-te Basescu, dupa Ceausescu!".

Ajunsi langa intrarea oficiala a Palatului Cotroceni, catre platoul unde sefului statului i se da onorul in cadrul festivitatilor oficiale, manifestantii au aruncat cu sticle, cu caschete si lumanari si au inceput sa strige "iesi afara javra ordinara".

Politistii au folosit intreg arsenalul de scandari injurioase la adresa presedintelui, ministrului Blaga si a premierului. Politistii au cerut de la tribuna decenta si respect, dar in acelasi timp scandau: "M… Blaga / La puscarie cu Blaga! / Un pitic si un chior ne-au lasat in curu gol".

Au fluturat sute de pancarte cu mesaje licentioase si l-au desenat pe premierul Emil Boc cu un penis in loc de nas.

Citeste si: VIDEO Cum si-au aparat politistii demnitatea si uniforma: M…, Blaga, Iesi afara, javra ordinara catre presedinte si premierul Emil Boc desenat cu un penis in loc de nas