Victor Ponta descrie, pe blogul lui, cum a decurs prima sa intalnire cu Traian Basescu, in 2002, in urma careia reactia sa a fost: "Ce om misto, deschis, dragut, nu rece (arogant o sa zica carcotasii) si pedant ca seful meu de atunci, cu care aveam o relatie strict profesionala, excelenta dar in niciun caz de glume si bancuri! Mai aveam putin si eram gata sa ma inscriu in fan clubul Basescu".

Victor Ponta si Traian Basescu Foto: Agerpres

Presedintele PSD, care a intrat recent in lumea bloggerilor, afirma ca a decis sa povesteasca pe blogul lui "chestii foarte personale, imposibil de redat de un simplu consilier", pentru a dovedi ca el este autorul postarilor.

"Si ce poate fi mai dragut decat sa aflati de la mine cum l-am intalnit prima data in viata pe Base (chiar nu merita sa fac eforturi sa fiu politicos cu el!)".

Episodul dateaza din iarna lui 2002, "cand Base, in stilul caracteristic, tipa ca vrea sa munceasca dar nu-l lasa coruptii de consilieri", moment in care "Adrian Nastase a mutat si el pe tabla de sah cu 'nebunul', respectiv cu mine - tanar si dornic de afirmare, sef la Departamentul de Control al Guvernului!".

A urmat un control la primaria generala a Bucurestiului, si, dupa "o luna jumatate de munca pe branci in cotloanele Primariei si am pus toata mizeria de acolo in faimosul Raport care a produs probabil scandalul anului": "furau toti pe rupte, Basescu cu o ceata de consilieri (inclusiv PSD-isti, normal)".

Atunci, cei doi au fost invitati la o dezbatere la TVR, care a marcat si prima intalnire dintre Victor Ponta si Traian Basescu, in camera de machiaj: "L-am salutat cu politete dar cu mare retinere, nu il mai vazusem niciodata live!", spune liderul PSD.

"A venit la mine de parca eram vechi prieteni, m-a luat direct cu bancuri, a hahait in stilul caracteristic si m-a batut de cateva ori pe spate! In cateva minute mi-a facut confidente, ce tare ii plac baietii tineri si seriosi asa ca mine, ca imi vede un viitor luminos, bla bla! Finalul a fost apoteotic "bai Victore, pacat ca esti insurat, ca am doua fete, hahahaha!", povesteste Ponta.

"Recunosc ca am cazut pe spate, am devenit numai zambet si imi amintesc ca pe drumul spre studioul emisiunii ma gandeam ce om misto, deschis, dragut, nu rece (arogant o sa zica carcotasii) si pedant ca seful meu de atunci, cu care aveam o relatie strict profesionala, excelenta dar in niciun caz de glume si bancuri! Mai aveam putin si eram gata sa ma inscriu in fan clubul Basescu si deja ma mustra constiinta ca am scris de toate matrapazlacurile lui de la Primarie - un om asa simpatic nu avea cum sa faca toate relele scrise de mine acolo, probabil ca am fost prea aspru!".

Primul a vorbit Traian Basescu, care a inceput direct: "Aceasta sluga a lui Nastase, acest tanar ticalos a venit aici sa va spuna numai minciuni si sa-i apere pe coruptii pesedeului!".

"Cum, cine, de cine zice? Mai aveam putin si ma uitam sa vad despre cine vorbeste, nu-mi venea sa cred ca zice de mine! Am avut cateva minute de deruta totala, mai aveam putin si ma ridicam umil sa-i amintesc ca sunt ala pe care zicea mai devreme (hahaind, e drept) ca-l vrea de ginere!", isi reaminteste Ponta reactia, care afirma ca, dupa momentul de uimire, si-a revenit si a "intrat in haina de procuror prezentand toate faptele si probele!"

"Raspunsul lui - simplu, mint, m-a pus Nastase sa il atac! Cand s-a terminat emisiunea trecusem deja de la nedumerire la indignare si imi venea sa-i sar in gat (am crescut si eu la Gara de Nord, ce naiba, nu la pension). M-a pasat rapid "hai ma, asa e la politica"! Oricum am ramas cu impresia ca e un mare escroc, si imi venea sa plang de ciuda ca ma manipulase asa usor! Oricum am invatat o lectie pe care nu am uitat-o niciodata - cine mai are incredere in Base isi merita soarta!"

In final, Victor Ponta isi intreaba cititorii cum cred ca ar trebui sa se faca raportarea in spatiul public la un astfel de personaj.

"Sa ne pastram la un nivel elevat, gen nu ma cobor la ce face el, noi nu suntem asa? Sau sa ii dam in cap cu acelasi par, sa ii dam cu epitete la fel de tari, sa sarim cu picioarele pe el? Eu oscilez intre cele doua variante! Voi ce ati face in locul meu?", incheie Ponta.