Biroul permanent al Camerei Deputatilor a fost suspendat, miercuri, din lipsa de cvorum, PSD anuntand ca nu participa la sedinte, pana la decizia Comisiei juridice, in semn de protest fata de modul "nedemocratic" in care presedintele Roberta Anastase conduce acest for, transmite Agerpres.

"Este evident, in ultimele zile, modul neregulamentar si fraudulos in care este condusa activitatea Camerei Deputatilor. Este un protest direct la maniera de conducere a acestei institutii de catre doamna Roberta Anastase", a anuntat secretarul Georgian Pop.

Pop a criticat "modul fraudulos" in care Roberta Anastase conduce lucrarile si a precizat ca PSD asteapta decizia Comisiei juridice privind suspendarea presedintelui Camerei.

"In momentul in care, in mod fraudulos adopti legi, lucrul acesta este demonstrat public de catre mass-media si este imprimat pe inregistrarile oficiale ale Camerei Deputatilor si pe urma prin tot felul de diversiuni, vii sa acoperi acest furt si il legalizezi prin neacordarea reluarii votului lucrurile deja mi se par evidente si mi se par ca au trecut foarte mult de limita a ceea ce inseamna democratie si spirit parlamentar", a adaugat social-democratul.

La sedinta conducerii Camerei de miercuri nu s-au prezentat decat doi reprezentanti ai PDL in acest for, respectiv vicepresedintele Ioan Oltean si chestorul Gheorghe Albu. Roberta Anastase a lipsit.

Biroul Permanent al Camerei Deputatilor este compus din 12 membri plus presedintele Camerei. Urmatoarea sedinta este programata luni la ora 13.30.