"Si eu il cunosc putin pe Traian Basescu. Am lucrat cu el patru ani, cat a fost primar general si va spun ca este un mincinos. Nu mi-e frica daca ma aresteaza", a declarat, joi, vicepresedintele PSD Marian Vanghelie, prezent la Conferinta PC Bucuresti, potrivit Mediafax.

  • "Pe pensionari i-a uitat definitiv. Nu il intereseaza. Din ora in ora spune alte minciuni. Acum spune ca nu e bine creditul pe care l-a luat de la FMI, dupa aia spune ca trebuie sa mai luam un credit, acum spune ca mai avem un an sa iesim din criza, peste zece minute spune ca am iesit din criza. Ne minte din trei in trei luni", a adaugat Marian Vanghelie, cu referire la seful statului.
  • Primarul sectorului 5 i-a indemnat pe romani sa iasa in strada, in cazul in care pensiile mici vor fi impozitate: "Avem nevoie de PC, avem nevoie de PNL, avem nevoie de toti romanii, de societatea civila sa le spunem acestor oameni, lui Traian Basescu, ca nu se mai poate. Nu ne intereseaza arestarile lui. Sa aresteze pe cine crede el ca este vinovat, dar vrem sa vedem la televizor solutii economice".
  • Vicepresedintele PSD a mai adaugat ca nu doreste sa vorbesca despre parteneriatului lui Sorin Oprescu cu PDL si ceea ce face in Consiliul General sau despre faptul ca, in momentul de fata, se incearca anularea sectoarelor din Bucuresti, intr-o formula sau alta: "Nu am sa va spun de ce este arestat Vantu sau Dan Diaconescu, pentru ca eu cred ca le stiti, le stim, le stiu toti romanii si cred ca problemele importante sunt cu totul altele".
  • "Am sa va spun despre sinceritate. Si eu si Cristian Piedone, si Adrian Nastase, si Mircea Geoana, si Crin Antonescu, si Calin Popescu Tariceanu, cred ca toti am gresit cand am fost la guvernare si poate fiecare in felul nostru am gresit si suntem oameni si avem voie sa si gresim si, daca recunoastem si reusim sa indreptam, este un lucru corect", a mai spus Marian Vanghelie.

Social-democratul i-a mai acuzat pe actualii guvernanti de faptul ca, in prezent, un kilometru de asfalt costa de sapte ori mai mult fata de media europeana, pentru ca nu manifesta solidaritate fata de categoriile defavorizate social, sustinand ca actualii guvernanti "jefuiesc" tara.