Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a anuntat, miercuri, in plen, ca i-a cerut demisia secretarului general adjunct, Valer Dorneanu, pentru ca i-a trimis, spre a supune votului, un proiect de hotarare privind vacantarea unui post de deputat care a decedat, transmite Mediafax.

Presdintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a supus, miercuri, in plen, votului deputatilor un proiect de hotarare privind vacantarea postului de deputat detinut de Ioan Timis, ca urmare a decesului acestuia, survenit in timpul mandatului.

In acest moment, vicepresedintele Camerei, deputatul PSD Valeriu Zgonea, a intervenit, apreciind, de la tribuna Parlamentului, ca deputatii au devenit "penibili", ajungand in situatia de a supune la vot vacantarea unui post de deputat care a decedat.

Anastase a precizat ca proiectul de hotarare a urmat aceasta cale, fiind trimis de catre secertarul general adjunct, Valer Dorneanu, probabil pentru a fi publicat in Monitorul Oficial.

Zgonea a precizat ca acest proiect de hotarare trebuie doar citit in plen, de catre presedintele Camerei, urmand ca plenul sa nu se pronunte prin vot asupra sa, ci doar sa ia act.

Deputatul PNL Ciprian Dobre a luat cuvantul si a solicitat ca plenul sa nu se pronunte prin vot asupra proiectului de hotarare privind vacantarea postului, el invocand situatia in care plenul ar vota impotriva acestui proiect.

Anastase a intervenit, in urma luarii de pozitie a celor doi deputati, precizand ca vacantarea se constata, iar proiectul de hotarare se publica in Monitorul Oficial si anuntand ca, in urma acestui incident, i-a solicitat demisia secretarului general adjunct, Valer Dorneanu.