Vicepresedintele PDL Raluca Turcan scrie despre Victor Ponta, pe blogul sau, ca este "o caricatura de Che Guevara" care a "sarit serios calul" din pozitia sa de lider al social-democratilor, demonstrand ca este "mostenitorul" lui Ion Iliescu.

"Pentru Victor Ponta, joaca de-a Fidel Castro si Che Guevara incepe din ce in ce mai mult sa arate ca o partitura proasta. Si periculoasa. Ponta e o caricatura de Che Guevara, nici nu cred ca a facut armata", scrie deputatul PDL, intr-un articol intitulat "Victor Ponta - un Che Guevara de carton".

Turcan il acuza pe liderul PSD ca "sare calul" atunci cand se foloseste de simboluri comuniste - referindu-se la conferinta PSD Constanta in care Radu Mazare a fost ales presedinte de organizatie - si atunci cand vorbeste despre rasturnarea prin forta a unei guvernari democratice.

"E incredibil ca un lider politic al unui partid important al Romaniei poate sugera asa ceva," comenteaza Turcan.

Deputatul PDL afirma ca Ponta este "adevaratul mostenitor al lui Ion Iliescu".

"Daca Mircea Geoana si Adrian Nastase mai aveau cumva complexul PSD ca partid ex-comunist, Victor Ponta nu are niciun complex, ci dimpotriva, face parada de radicalism si cocheteaza cu ideile comuniste fara nicio problema", sustine Turcan.

Marti seara, Radu Mazare a fost reales in cadrul Conferintei Judetene a PSD Constanta in functia de presedinte al organizatiei judetene, el fiind liderul social-democratilor constanteni din anul 2003.

Potrivit Mediafax, Mazare a venit imbracat in costum de militar la Conferinta Judeteana si le-a spus celor prezenti ca ii imbraca in militari si merg sa faca Revolutie in cazul in care celelalte masuri nu functioneaza. Victor Ponta a preluat din atitudinea revolutionara a lui Radu Mazare si la inceputul discursului si-a pus pe cap o sapca verde cu o stea rosie in frunte pe care a marturisit ca o are din China.