Liderii judeteni ai PDL Satu Mare si mai multi simpatizanti ai PSD, adunati, miercuri, in centrul localitatii Racsa, s-au imbrancit, iar fiul candidatului PSD la Primarie a sustinut ca a fost palmuit de seful PDL Satu Mare, deputatul Ioan Holdis, care afirma insa ca "doar l-a mangaiat" pe acesta, relateaza Mediafax.

Aproximativ 500 de simpatizanti ai PSD s-au adunat, miercuri, in centrul nou infiintatei comune Racsa, langa sediul Primariei, in asteptarea presedintelui social-democrat Victor Ponta, sosit in judet sa il sustina pe candidatul PSD la Primarie, la alegerile care vor avea loc duminica.

In jurul orei 12.10, o delegatie a PDL, condusa de liderul democrat-liberal judetean, deputatul Ioan Holdis, si de prim-vicepresedintele Valentin Breban a sosit in zona pentru o intalnire cu electoratul, incercand sa se adreseze oamenilor.

Deputatul Ioan Holdis a reusit sa rosteasca doar cateva cuvinte, fiind huiduit si fluierat indelung de simpatizantii PSD.

Oamenii i-au acuzat pe democrat-liberali ca le-au taiat salariile, ca vor sa le taie pensiile si ca au distrus tara.

Cele doua tabere au inceput sa se imbranceasca, liderii PDL fiind impinsi afara.

Vasile Betea, fiul cadidatului PSD la functia de primar al comunei Racsa, sustine ca a fost palmuit de deputatul PDL Ioan Holdis, declarand acest lucru si fortelor de ordine sosite la fata locului pentru a calma spiritele.

In schimb, deputatul Ioan Holdis le-a spus politistilor ca doar l-a "mangaiat" pe tanar.

Liderul PSD, Victor Ponta, a sosit la Racsa dupa ce democrat-liberalii plecasera, iar conflictul fusese aplanat.

Alegerile pentru desemnarea primarului si a consilierilor locali din nou infiintata comuna Racsa vor avea loc duminica, in cursa intrand doi candidati - Toma Betea din partea PSD si Petru Betea din partea PDL.

Satul Racsa, care tinea de comuna Orasu Nou, era considerat un fief al PSD in judet, organizatia obtinand aici, la ultimele alegeri, peste 90% din voturi, fiind printre cele mai bune procente obtinute de organizatiile partidului la nivel national.

De altfel, candidatul PSD, Toma Betea, a fost, incepand cu anul 2000 si pana luni, primar al comunei Orasu Nou, de care s-a deprins satul Racsa, obtinand la toate cele trei runde de alegeri la care a participat peste 90 la suta din voturile racsenilor.

Prefectul de Satu Mare, Radu Giurca, a semnat, luni, un ordin prin care constata incetarea de drept a mandatului de primar al comunei Orasu Nou al lui Toma Betea, invocand ca si-a mutat domiciliul in comuna Racsa, astfel ca nu mai putea fi primar in Orasu Nou.

Infiintarea comunei Racsa a fost decisa in primavara acestui an, dupa ce localnicii au votat, in 15 aprilie 2007, separarea de Orasu Nou in cadrul unui referendum.