Senatorii au hotarat, luni, ca ziua de 15 ianuarie sa devina Ziua Culturii Nationale, ei adoptand, in acest sens, o propunere legislativa elaborata de un grup de senatori si deputati PSD, informeaza Mediafax. Camera Deputatilor este decizionala in acest caz.

Potrivit actului normativ, adoptat cu 84 de voturi "pentru" si patru abtineri, autoritatile administratiei publice centrale si locale urmeaza sa sprijine material si financiar organizarea de manifestari cultural-artistice si a unor actiuni social-culturale dedicate sarbatoririi acestei zile.

Proiectul mai prevede ca Societatea Romana de Televiziune si Societatea Romana de Radiodifuziune vor reflecta in cadrul programelor culturale manifestarile dedicate acestei zile.

Initiativa legislativa, care a primit raport favorabil cu un amendament din partea Comisiei pentru cultura, a fost dezbatuta de Senat in calitate de prima Camera sesizata. Printre numerosii initiatori ai propunerii legislative se numara Victor Ponta, Mircea Geoana, Aura Vasile, Madalin Voicu, Bogdan Niculescu Duvazu, Victor Socaciu, precum si liberalul Mircea Diaconu.