Un nou imprumut de la FMI este util daca e folosit pentru investitii, singurele care pot genera crestere economica, in caz contrar nefacand decat sa genereze o noua crestere a gradului de indatorare a tarii, a declarat luni secretarul general al PSD, Liviu Dragnea. El a afirmat, legat de cazul politistului atacat in Dambovita de un cunoscut interlop, ca in acest judet clanurile mafiote se bucura de "protectie politica serioasa".

"Orice imprumut care nu se foloseste pentru investitii nu genereaza crestere economica. Am sesizat ca dinastia Boc, Boc al 5-lea, nu vorbeste de relansare economica, ci doar de austeritate, austeritate", a afirmat social-democratul, adaugand ca un nou imprumut care nu este folosit pentru investitii reprezinta o "perspectiva foarte rea" pentru Romania.

Liviu Dragnea l-a acuzat pe primul ministru ca nu face nimic pentru a mari veniturile, ci doar "taie, taie, taie pana cand o sa ne scoata pe toti din tara, eventual".

Intrebat ce-i ureaza lui Emil Boc de ziua lui, secretarul general al PSD a raspuns ca isi doreste ca premierul "sa plece de la guvern si sa se bucure in liniste de ziua lui de nastere".

"Ii urez multa sanatate, pentru ca are nevoie, ii urez mult noroc, ca are nevoie de el".

Clanurile mafiote din Dambovita se bucura de o protectie politica serioasa

In alta ordine de idei, Liviu Dragnea, fost ministru de Interne, a afirmat ca in Dambovita clanurile mafiote se bucura de "o protectie politica serioasa", in momentul in care a fost intrebat cum comenteaza faptul ca un politist a fost spitalizat in stare grava dupa ce a fost lovit cu o sticla in cap de un cunoscut interlop local.

"Nu trebuie sa acuzam politia. Sunt foarte multe cazuri cand politistii au vrut sa-si faca datoria, au inceput anchete, au inceput urmarirea penala si au fost stopati politic", a sustinut secretarul general al PSD.

El a acuzat faptul ca exista nu unul, ci mai multe clanuri mafiote care sunt protejate politic, pentru simplul motiv ca dau bani liderilor politici locali.